بررسی محصول:
مودم روتر وایرلس 3G مدل TP-LINK M5360 از دستگاه های بسیار خوش ساخت تی پی لینک است. کار اصلی یک مودم روتر وایرلس 3G اتصال به اینترنت از طریق شبکه های موبایل با استفاده از یک سیم کارت با توانایی اتصال به اینترنت و سپس اشتراک آن از طریق وایرلس می باشد که این مدل به خوبی از عهده آن بر می آید.
متاسفانه در بازار دستگاه های مشابه زیادی حتی با قیمت های پایین تر دیده میشوند که برخی مشتریان را برای خرید وسوسه می نمایند اما توجه داشته باشید در این گونه وسایل کیفیت ساخت و اعتبار سازنده بسیار مهم بوده و معمولا برند های متفرقه ارزان تر از پایداری اتصال خوب، باطری مناسب، گارانتی معتبر و …. بی بهره هستند.
این مدل دارای صفحه نمایش OLED، باطری داخلی با قابلیت کار تا حدود 17 ساعت و یک پاور بانک داخلی 5200mAh برای شارژ گوشی موبایل یا تبلت هاست.
دکمه ها و قسمت های مختلف دستگاه TP-LINK M5360:
اطلاعات صفحه نمایش دستگاه TP-LINK M5360:
- آنتن شبکه موبایل
- اتصال به اینترنت
- حالت اتوماتیک اتصال
- فعال بودن وای فای و تعداد کلاینت های متصل
- تعداد پیامک های دریافتی خوانده نشده
- باطری
- اپراتور سیم کارت
- مقدار دیتای در حال دریافت
- مقدار دیتای در حال ارسال
- کل داده های ارسالی و دریافتی
نصب سیم کارت و کارت حافظه:
دریچه کناری دستگاه را در جهت نشان داده شده باز کنید و سیم کارت را مطابق شکل نصب نمایید. در صورت نیاز به اتصال کارت حاقظه می توانید آنرا مطابق شکل زیر سیم کارت نصب نمایید. نصب کارت حاقظه دلخواه بوده و با اتصال کابل USB دستگاه می توان به آن مانند یک Ram Reader دسترسی داشت.
1.دستگاه را با آداپتور خود در زمانی حدود 6.5 ساعت شارژ کنید
2. برای شارژ دستگاه با نوت بوک به زمان بیشتری حدود 12 ساعت نیاز دارید.
3. این دستگاه می تواند همزمان برای اتصال به اینترنت و اشتراک آن و همچنین شارژ دستگاه دیگری کار کند.
4. با فشار دادن 2 بار پشت سر هم روی دکمه پاور دستگاه، مد کاری آن به پاور بانک تغییر یافته و می تواند با کارایی بیشتری دستگاه متصل شده به پورت USB را شارژ کند.
5. در پشت دستگاه اطلاعات چاپ شده ای شامل نام پیشقرض وای فای دستگاه (SSID) و رمز پیش فرض وایرلس آن وجود دارد که برای اتصال اولیه و تنظیم دستگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آنها را یادداشت کنید.
نیازمندی های سیستمی:
- یک سیم کارت با اینترنت فعال
- یک کامپیوتر با کارت شبکه وایرلس یا تبلت، گوشی هوشمند یا نوت بوک جهت تنظیم روتر
راهنمای تنظیم روتر 3G:
1. ابتدا برای استفاده مناسب از دستگاه آنرا با آداپتور خودش کاملا شارژ کنید. دقت کنید سیم کارت نصب شده دارای پین کد فعال نباشد. برای غیر فعال کردن پین کد سیم کارت می توانید از خود این دستگاه استفاده کنید اما برای شروع بهتر است پین کد سیم کارت را با استفاده از یک گوشی دیگر غیر فعال کنید.
2. دستگاه را روشن و با استفاده از کامپیوتر یا هر دستگاه هوشمند دیگری که کارت شبکه وایرلس داشته باشد شبکه های وایرلس را جستجو دنبال اسم پیشفرض وایرلس که در مرحله قبلی از پشت دستگاه یادداشت کرده بودید بگردید. پس از یافتن آن نام به آن کانکت شده و رمز پیشفرض آنرا که باز هم قبلا یادداشت کرده اید وارد کنید تا به روتر کانکت شوید.
3. تنظیم این مودم توسط یک مرورگر وب انجام میشود و در هر سیستم عاملی امکانپذیر است. آدرس IP پیش فرض این مودم 192.168.0.1 است، آنرا را در یک برنامه مرورگر وب مانند Internet Explorer یا Firefox یا Chrome وارد کنید و دکمه اینتر را فشار دهید.
4. بعد از چند لحظه پنجره جدیدی باز شده که از شما Username و Password مودم را درخواست می نماید این مقادیر بصورت پیش فرض admin و admin (بصورت حروف کوچک) است. آنها وارد کرده و روی دکمه OK کلیک کنید.
5. یک ویزارد برای کمک به تنظیم روتر نمایش داده میشود. روی Next کلیک کنید:
6. در این صفحه شما باید بنا به نوع سیم کارت خود تنظیمات مخصوص اتصال را انجام دهید. روی Create کلیک کرده تا امکان ایجاد یک پروفایل جدید فراهم شود.
7. اکنون در قسمت Profile Name یک نام دلخواه وارد کنید. در قسمت APN نیز اگر سیم کارت همراه اول دارید mcinet، اگر ایرانسل دارید mtnirancell و اگر از رایتل استفاده میکنید RighTel را دقیقا وارد کنید (به کوچک و بزرگ بودن این حروف توجه کنید)، باقی موارد را تغییر ندهید. سپس روی گزینه Save کلیک کنید. تا به پنجره قبلی برگشته و بتوانید پروفایل ایجاد شده جدید را انتخاب کنید.
8. اکنون از لیست پروفایل ها، پروفایلی را که در مرحله قبل ایجاد نمودید انتخاب و روی Next کلیک کنید:
9. در این مرحله تنظیمات وایرلس را انجام خواهیم داد. یک نام برای وایرلس روتر در قسمت SSID وارد کرده و در قسمت Wireless Password یک رمز برای روتر انتخاب کنید و سپس روی Next کلیک کنید:
10. خلاصه ای از تنظیمات نمایش داده میشود. روی گزینه Finish کلیک کنید:
11. تنظیمات شما ذخیره شده و دستگاه Restart میشود. بعد از حدود 2 دقیقه مجددا با نام جدید وایرلس و رمز جدیدی که انتخاب کرده بودید به دستگاه متصل شوید.
12. اکنون اگر دوباره به صفحه تنظیمات مودم در آدرس 192.168.0.1 برگردید و تنظیمات را بدرستی انجام داده باشید در قسمت Status خواهید دید که دستگاه به اینترنت متصل شده است:
13. برای ارسال یا دریافت پیامک می توانید به قسمت SMS مراجعه کنید:
14. در قسمت Advanced می توانید از خصوصیات پیشرقته دستگاه مانند تغییر آدرس IP دستگاه، تنظیمات DHCP، مدیریت پروفایل ها، تظیمات PIN سیم کارت (فعال و غیر فعال کردن آن)، تغییر تنظیمات وایرلس و رمز آن و … استفاده نمایید.
دستگاه شما تنظیم شده و آماده کار است. در صورت برخورد با مورد خاصی آنرا در قسمت کامنت ها ارسال کنید تا بررسی و جواب داده شود. لطفا سوالات تکراری نپرسید.
موارد ذیل را در نظر داشته باشید:
1. برخی مواقع نام سیم کارت شما در دستگاه نمایش داده نمیشود و عبارت No Service دیده میشود، این حالت مشکلی در کار دستگاه ایجاد نمی کند و در صورت تنظیم بودن دستگاه، براحتی کار خواهد کرد و فقط به علت عدم سازگاری کامل آن با اپراتورهای ایران است. با دو بار پشت سر هم فشار دادن دکمه پاور، دستگاه به مد پاور خواهد رفت و دوباره با دو بار فشار دکمه پاور پشت سر هم، دستگاه به مد مودم بر میگردد و مشکل نمایش نام سیم کارت حل میشود.
2. رمز وایرلس پیش فرض دستگاه را جایی یادداشت کنید. اگر رمز وایرلس پیش فرض روی جعبه دستگاه یا پشت خود مودم پاک شود می توانید از 8 رقم آخر IMEI دستگاه استفاده کنید، اما در صورت پاک شدن آن هم، دیگر راهی برای اتصال وایرلس به مودم فعلا وجود ندارد. این مورد در صورت مشخص شدن همین جا اعلام میشود.